søndag 23. august 2009

EN HUNDREÅRIG HISTORIE TIL DET LILLE POSTKONTORET VÅRT...

Her er en av de gamle samlepostkassene,og den velbrukte landpostbudvesken.Som bla.skulle innholde forskjellige blanketter,frimerker og det som skulle være med av kontanter på dagens rute.
Uniformsluen min ,en av de første tror jeg...DFaktisk en svært gammel penn,men virker fortsatt


Og så er det alle de forskjellige stempler som ble brukt til forskjellige gjøremål.REST RENTER for å bruke i de gamle bankbøkene,B-post stemplet og div .andre.Dette fikk min svigerfar da han sluttet i jobben sin,og det er blitt innrammet.Navnet og sånt står selvsagt øverst på dette.
Ekspedesjonstidene ved det lille postkontoret vårt.


Denne ble brukt hver dag!

Dette er gamle regnemaskinen til svigerfar.Men tror nok den er blitt brukt av andre før.
Landpostbudvesken med MYNT-holderen


Skiltet her stod på veggen foran postkontoret!

Kommer ikke utenom det å måtte lage et innlegg her inne om POSTKONTORET på stedet jeg bor.Det vil si det postkontoret som en gang var....For på begynnelsen av nittitallet så hadde sentraliseringen av disse begynt,og alle de små skulle vekk,legges ned!og dette var jo ikke noe unntak.Dermed ble det satt strek for den snart hundreårige historien til det lille postkontoret her!Tenke seg til at Poststyreren her hadde alltid hatt samme etternavn,frem til den dagen det ble nedlagt!og da altså representert ved MEG som FJERDE generasjon!Ja,for jeg hadde da jobben her som kombinert Poststyrer/landpostbud.Før det var det min svigerfar som hadde jobben og som var min gode læremester.Jeg begynte som vikar ,men ble etter hvert fast ansatt og jobbet videre i ca 18år som landpostbud.En jobb jeg trivdest veldig godt med,men helsa satte til slutt en stopper for denne...Vi prøvde å ta vare på det meste av forskjellige saker og ting som var blitt brukt ved postkontoret her.Har faktisk et lite rom i kjellern hvor det meste henger frem.Tenkte dere skulle få en titt av det som vi har tatt vare på...

7 kommentarer:

Black Feathers sa...

Det er koselige minner å ha. Litt av familiens historie. Det var et bitte lite postkontor ved butikken da jeg bodde på landet. Det var så koselig, jeg var oppriktig sint da de måtte legge det ned.

Men det er minner verdt å ta vare på, og flotte var de tingene ;)

Takk for kommentaren hos meg. Jeg tror du gjør det for jeg lurer på om sykdommene våre ligger i "samme gate".
Pyton er det ihvertfall.
Ha en fin dag du ;)

Therese sa...

Så utrolig morsomt at du har tatt vare på alle disse tingene!!! Kunne jo nesten startet museum:P Er så gøy å tenke tilbake på svunnen tid og nyte gamle skatter:) Bare synd alt av gamle kolonialer og lokale butikker er fjernet- tenk så mye historie som har gått tapt!!

Ønsker deg en fin dag videre:)

home 4us sa...

Dette var helt nostalgia. Utrolig morsomt å se, og det verste er vel at det ikke er SÅ fryktelig lenge siden det var i bruk:)

Inspiration i vitt sa...

Hej, tack snälla du för dina rara ord om boken. Ja det blev ju succe' och nästan alla böcker sålde slut på ett par dagar.
Vilken härligt inlägg, nostalgi till max.
Kram på dig/Ingela.

LYKKEBO sa...

Så mye flott! Må være kjket å ha slike fine minner:)

Klem

Jorunn sa...

For et nydelig hjem og fin blogg du har! Kan jeg spørre hvor de flotte bling-lysestakene i header'en din er kjøpt? Eller hvilken produsent de er fra, hvis du husker? De var skikkelig lekre!

Ingunn sa...

Så koselig, men vemodig innlegg om Posten. De har endret mye, og det har nok vært nødvendig i takt med endringer i tiden. Men rart er det. Jeg merker forskjell på Posten bare på 10 år jeg (jeg er stor kunde der via min jobb).

Klem Ingunn