torsdag 20. august 2009

GAMMELT ARVEGODS


Disse tingene er det min mamma som har hatt.Da jeg vokste opp så var det sånn at det Fineste av kopper og kar,kun skulle brukes til Høytidene og da spesielt Julen.Og denne skjønne skålen med sølvstett,bugnet av alskens Godterier og fikk stå fremme hele julen!Og netopp det er den også blitt brukt til siden jeg fikk den.Ellers i året får den stå til pynt inne i vitrinen på stua.

Koppene er jo også ifra heimen min,og kan huske at det var stor stas da de voksne drakk Julekaffen på selveste juleaften av disse.De er belagt med et slags Gullbellegg på innsiden,og kan såvidt skimte under at de er av merke FIGGJO FLINT Norway.Ikke noe som er beregnet for dagens oppvaskmaskiner nei!Bare så synd at det ikke finnest asjetter til disse.Men morro og ha disse tingene og de gode minnene som de bringer med seg!

Her i Trøndelag ser det faktisk ut til at vi skal få den Første Tropenatten nå i Natt! Har vært et utrolig varmt og flott vær idag,selv om det er sent på sommern.En riktig GOD NATT TIL DERE ALLE!

7 kommentarer:

Scandinavian Retro sa...

Koppene fra Figgjo Flint er helt nydelige! Skulle gjerne servert kaffe i et slikt servise ja. God helg!

Huset i skogen sa...

Har nesten en maken skål jeg også, men din er vakrere i fargen og har "bølgete" kanter. Min har rette kanter og er mere blass i fargen.
Morsomt og trivelig å ha ting som en har så gode minner fra.

Får håpe være holder seg bra her i trøndelag nå i helgen. Ser litt mørkt ut her i sør akkurat nå, men tempraturen kan vi iallefall ikke klage på! Ha en god helg:)

Black Feathers sa...

Tusen takk for koselig kommentar ;)
Nydelig liten skål, jeg skjønner godt at du er glad i den. Koppene fra Figgjo er også kjempe flotte. Vet du ... jeg hadde sånne, med asjetter og så tror jeg at jeg kastet de under en flytting!?! Jeg tror jeg var bevisstløs i gjernings øyeblikket!

Ha en super fredag ;)

Margrethes hus og hage sa...

Vakre ting :) Koselig å holde tradisjonen med bugnende skål med julegodter!

Jeg har også noen slike kopper uten asjetter. De er kun til bruk julaften, og er arvegods. Kjempekos å bruke, og så er det stas med noe man har til spesielle anledninger!

ha en fin helg :) Hilsen Margrethe

alexxis sa...

så gøy med gamle ting..å fint:)
å du bruka denne skåla hver jul med med namis i:)
klæmz

hverdagsgodteri sa...

Koselig med gammelt arvegods og minnene som sitter i det! Noen liknende moccacopper har jeg også arvet, ordentlig fine er de!:)

Linda sa...

Så skjønne kopper!
Og nydelig skål også!
Artig å eie slikt gammelt og kjært!

Ha en fin lørdag!
Klem til deg fra meg.