søndag 30. januar 2011

MOBBERNE MENER BLOGGERNE BØR TÅLE HARD KRITIKK.


For en tid tilbake ble jeg kontaktet av en journalist ifra nettavisen  NORGESNYTT  som hadde lest innlegget mitt som jeg hadde skrevet tidligere  her inne om  " MOBBING AV INTERIØRBLOGGERE "

Vedkommende skulle  skrive et innlegg i avisen Om Mobbing Av Bloggere og vinkle saken ifra en MOBBER`S syn med meg som  MOBBEOFFERET.

Digital Mobbing er tydeligvis " fortsatt  i vinden " som aldri før, og forferdelig for den som Rammes !

 Har  dere interesse  kan dere  lese artikkelen  HER   og  da få se at det finnest noen  der ute som driver med dette og skjuler seg bak såkalt  " Anonym " Eller også    her som " Alias " Lene.
" Lene" er nemelig av den oppfatning at vi Bloggerne  burde  tåle  hard kritikk, da vi jo ikke alle har samme syn og meninger.
Og ja , jeg er forsåvidt enig i den delen at  ER  MAN MED PÅ LEKEN FÅR MAN TÅLE STEKEN !

 Mobberen  mener at alle som legger ut ting her inne på nettet er vel  ute etter RESPONS?

Men det må da vel gå an å kunne legge igjen en Kommentar uten å skulle slenge Dritt
Uansett om man ikke Appelerer til Vedkommende?
 Og ikke gå Personlig til anngrep, Ganske enkelt bruke vanlig FolkeSkikk !

Og ikke minst være såpass at man ikke gjemmer seg bak et alias eller Anonym.
Til dere er det bare en ting og si at det er noe som heter ip adr.

At denne MOBBEREN som er brukt her er en ung 17 åring, vil dermed ikke si at det er KUN  de unge som er bak den ANONYME masken. Neida dette bedrives nok også av  at damer i godt voksen alder, det har jeg fått bevis på.Noen som aldri har blitt ferdig med "ungdomsskolestadiet" og mobbingen de også ganske sikkert bedrev der..

At   det ikke  er alle som deler HVERDAGEN på godt og vondt og bretter ut hele livshistorien sin her inne på Bloggene må være opp til hver enkelt Blogger.

 For da  og  påstå at  alt er  bare rosenrødt og ryddig om man IKKE  bretter ut i det vide og brede, synest jeg blir feil.Har sett div.innlegg og kommentarer i den senere tid her inne hvor de som ikke gjør netopp dette blir betegnet som KJEDELIGE og som   Blogger man helst ikke leser.

 Hvordan kan medbloggere få seg til å henge ut " Andre " på denne måten, jeg bare spør?
Dette  er også en form for   Mobbing og forstår ikke de som  henger  ut andre for hverken den Stilen de har i hjemmet sitt, hva de blogger om, eller kvaliteten på bildene hver enkelt tar.

En form for Mobbing som iallefall har Fått meg til å se enkelte Medbloggere i et annet "lys".


Dette innlegget  er slettes ikke skrevet for å lage noe surt " miljø " her inne som jeg blant annet fikk ANONYME kommentarer på etter forrige innlegget som handlet om Mobbing.  Dette er faktisk  ting  som skjer  og noe som burde vært tatt tak i for lengst, etter min  mening.
Tror nok de som kom med den kommentaren hadde fått med seg kun  Mobberens uttallelser og ikke sett den ifra MIN side. Viktig å ikke uttale seg før man kjenner  til  det som virkelig er Fakta!

Tilbake til den såkalte " Nyeste " trenden  hvor  disse  som blir betegnet som de kjedelige Bloggerne blir uthengt.
 Andre bloggere/medbloggere  får drive på i det uendelige med Uthenging  og er Sjokkert over at de i tillegg får den store RESPONSEN og lesere  etter å ha lagt ut sånne ting.
 Dette driver jo bloggerne til å fortsette  med uthengingen gang etter gang....Desverre er NY trend som er på gang her inne!Og slettes ikke noe som har med Interiør å gjøre.Men da heller kanskje en måte å skulle skaffe seg flere lesere og komme stadig høyere på listene enn de allerede er, ikke vet jeg !

Om det er dette som er avgjørende for at det skal komme et NYTT innlegg HVER dag, da hadde det vel vært bedre å redusert de ukentlige innleggene og latt de som kommer  handle om det som de  vel bør og skal gjøre, INTERIØR og  ikke  UTHENGING  av div andre Bloggere/medbloggere.

 Min mening er at vi en og hver bør få BLOGGE  som vi selv ønsker.  Ingen andre skal bestemme HVORDAN og HVA jeg skriver på bloggen MIN den er min EGEN.Såfremt det ikke går på bekostning av andre/mobbing.


Et Fristed  dette der hvor vi alle  skal kunne  kose oss med Bloggingen, og det er noe en og hver bør tenke på! Så noen Ord til slutt til deg som er blogger

Respekter deg selv og Respekter andre - å være online er offentlig og veldig virkelig-selv om det ikke alltid føles sånn !

Ikke svar på Kommentarer som er ment for å Trakkasere deg - eller gjøre deg opprørt.Det vil sannsynlig muntre til mer Mobbing !

14 kommentarer:

alexxis sa...

ja vise mennesker har alt for lite å gjøre..dessverre:/ tragisk når mennesker holder på slikt!

Tovepia sa...

Du er tøff som tar opp dette!
Det er for meg helt ufattelig at ikke bloggere bare går forbi en blogg de ikke liker, synes er kjedelig eller ikke samsvarer med deres smak; det må da være mulig uten å baksnakke noen?
En blogger skal selvfølgelig tåle kritikk eller heller uenighet, men av den typen hvor kritiker står fram med navn. Når noen velger å være anonym, da vet de også at de beveger seg utenfor folkeskikken.

Klem fra meg;)

Havfruen sa...

Her inne på bloggen din, er du adm dir og du skriver og blogger om akkurat det du måtte ønske!! Hvis noen misliker det, får de lukke bloggen og gå videre. enkelt og greit!!!!!
Klem klem:))

mona.z sa...

Så enig med deg, dette var et meget bra innlegg:) Er selv helt fersk blogger, og bloggen min er ganske håpløs. Vanskelig å få til både utforming, gode bilder og egentlig begynner jeg må bli lei hele bloggen MIN. Jeg leser derimot andres med stor interesse, og koser meg med flotte bilder og mange flotte innlegg. Kommenterer både blogger jeg følger og andre. Da kommer jeg bare med positive kommentarer. Hva er vitsen å skrive negativt til andres blogger? Om jeg ikke er så interesert, så lar jeg være å lese videre og ferdig med det. Ha en god søndagskveld:)

Eli's lille rede sa...

Kunne ikke vært mer enig! Vi som blogger, gjør det jo først og fremst fordi vi synes det er gøy, for å prøve å inspirere, komme med tips o.l. til andre som blogger. Vi pusher ikke våre innlegg på andre, det er andre som må oppsøke våre blogger. Hvorfor i all verden må noen absolutt oppsøke interiørblogger for å fortelle at de ikke liker det de ser? Dette er folk som har mobbing som hobby. Emo-folk! Gjøre bruk av ytringsfriheten på an oppsøkende og agressiv måte. Minner litt om de som går på byen i helgene for å oppsøke bråk. Nei, vi sletter dritten etterhvert som den kommer, så får vi holde sammen vi som har andre interesser i hverdagen enn å gjøre livet surt for andre. Stå på, bloggen din er knallfin!!! Stor klem fra Eli;)

2 mot 1 er feigt sa...

D var ikke så overraskende at det var en 17 åring som ble intervjuet.Tror ikke voksne damer med mer livserfaring og empati for andre mennesker hadde "stått frem"på den måten.Visst en ikke kan godta at folk er forskjellige,så viser det mer usikkerhet hos seg selv mener nå jeg.At vedkommende må rakke ned på andre for å selv føle seg bra.Nesten som å være tilbake på ungdomskolen.Men det er vel akkurat der mobberne befinner seg.Nei,har en ikke noe hyggelig å skrive,kan en like godt la være mener nå jeg!;D

Trollmora sa...

denne mobbingen går meg egentlig hus forbi. Det er sikkert fordi jeg selv ikke har så mange lesere sikkert og driver blogg i liten skala. Det er noe. . . . Ja hva skal man si. . . Noe feil når voksne mennesker ikke klarer å holde sårende kommentarer for seg selv. Det vitner om et ganske lavt intellekt og ikke minst meget dårlig utviklede sosiale antenner. Det er bra et tar opp slike ting i og med at det er et problem!

w sa...

Bra innlegg. Og jeg er helt enig med deg.


W

Black Feathers sa...

Noen mennesker har det vel ikke godt med seg selv siden de hele tiden er "ute etter" andre.
Jeg synes at nettopp det at bloggene er så forskjellige appelerer mye til meg. Hvor kjedelig hadde det vel ikke vært hvis alle var helt like??

Kjempe flott tema du berører her.
Stå på!!

Anonym sa...

Det er helt utrolig at "voksne" mennesker kan ha glede av å sverte andre hele tiden,de har selvfølgelig et kjempeproblem med seg selv. Har også observert at det er enkelte les; spesielt en ,som fortsetter i samme duren og får åpplaus for det. Merkelig dette med at hvis en er litt profilert så kan en tillate seg det meste. Bare å heve seg over. Husk: what goes around,comes around. Med vennlig hilsen en som digger bloggen din,og dens voksne tone.

Synnøve sa...

Hei Sissel!
Jeg synes det er så bra du tar opp tema mobbing på blogger. Jeg synes det er rart at NIB er fraværende ang mobbing.
Jeg har heldigvis ikke fått noen negative kommentarer, men det kommer vel. Jeg skjønner ikke meningen med og mobb og kritiser andre bloggere. Jeg gidder iallefall ikke og lese og kommentere blogger,som ikke jeg liker. Det er livet for kort til.

Når en legger ut innlegg om hvor kjedelig andre bloggere er som ikke legger ut om noe av privatlivet sitt,da blir jeg oppgitt.Er det ikke interiørblogg vi har, ikke en dagbok?

Som ei som skrev at mannen hennes ikke er den skarpeste kniven i skuffen, hva sier det om henne?
Enkelte blogger har jeg sluttet og lese for det blir for privat, for meg. Jeg sitter igjen med flau smak i munnen. Men jeg legger ikke igjen kommentar om det.

Det er ikke rart det er mobbing blandt barn,når voksne oppfører seg sånn.
Jeg synes du er ei tøff og oppegående dame, Sissel:)
Klem Synnøve

Synnøve sa...

Hei Sissel!
Jeg synes det er så bra du tar opp tema mobbing på blogger. Jeg synes det er rart at NIB er fraværende ang mobbing.
Jeg har heldigvis ikke fått noen negative kommentarer, men det kommer vel. Jeg skjønner ikke meningen med og mobb og kritiser andre bloggere. Jeg gidder iallefall ikke og lese og kommentere blogger,som ikke jeg liker. Det er livet for kort til.

Når en legger ut innlegg om hvor kjedelig andre bloggere er som ikke legger ut om noe av privatlivet sitt,da blir jeg oppgitt.Er det ikke interiørblogg vi har, ikke en dagbok?

Som ei som skrev at mannen hennes ikke er den skarpeste kniven i skuffen, hva sier det om henne?
Enkelte blogger har jeg sluttet og lese for det blir for privat, for meg. Jeg sitter igjen med flau smak i munnen. Men jeg legger ikke igjen kommentar om det.

Det er ikke rart det er mobbing blandt barn,når voksne oppfører seg sånn.
Jeg synes du er ei tøff og oppegående dame, Sissel:)
Klem Synnøve

Besta sa...

Flott og velskrevet innlegg om mobbing. Det hører ikke hjemme noen plass at voksne mennesker holder på sånn.
klem fra marilyn

Jatte sa...

Hei!
Veldig viktig ting og ta opp.
Det er sååå masse slike saker ute på nett, å jeg kan ikke fatte hvorfor folk har en trang til og slenge dritt og lire av seg det mest usmakelige- som regel går det på helt andre ting en hva som er relevant i bloggen også.

Ett eksempel er denne bloggen http://villapaprika.blogg.no/ en herlig jente som har to nydelige barn, god økonomi, er gift og ett lekkert hjem - hun får DAGLIG kommentarer på hvor stygg hun er, på hvor ille barna hennes må ha det for å ha henne som mor, at hun er dum i hue osv osv.. Jeg blir altså helt sjokkert av hvor stygge folk er med andre mennesker de ikke engang kjenner!!

Jeg kan også tenke mitt om noen bloggere innimellom, men da tar jeg bare å klikker meg ut av bloggen, gidder ikke bruke energi på og lese den bloggen å finner på oe annet isteden.

Nei fy f*** mobbing er helt ille, uansett på nett eller In Real.

Flott du tar opp dette!!

Ønsker deg en fin Tirsdag,
Klem Jatte♥♥