lørdag 16. april 2011

KVALITET ELLER KVANTITET PÅ BLOGGEN ?


Et lite annerledes innlegg herifra idag :)

Og ja det dreier seg selvsagt om BLOGGING, enten du er  av de største eller kanskje en  av de minste bloggerne. Eller rettere sagt den med mye, medium eller lite besøk inne på bloggen din .

HVORFOR blogger du og er det KVALITETEN eller antallet  INNLEGG pr. dag  og uke som er viktigst for deg når du leser en BLOGG ?

Selv har jeg snart 3 års jubileum som Interiørblogger, og for meg ble dette med bloggingen etter hvert som et fristed og ikke minst en kjær hobby. Gjennom det å ha egen interiørblogg har jeg både fått hentet og delt    Inspirasjon,   Og setter utrolig  stor pris på det gode bloggvennskapet som bloggingen har ført med seg. Dere er alle super duper og setter så kjempestor pris på  en og hver av dere  :)

 Må ærlig innrømme at UTEN  dere som er innom og titter på bloggen  hver dag og i tillegg legger igjen hyggelige kommentarer, hadde det vel kanskje blitt vel kjedelig å skulle sette seg ned å lage et nytt innlegg .Og at jeg da også har BESØKSTELLER og føler meg priviligert for HVERT eneste besøk jeg har her inne , er ikke noe jeg legger skjul på :)) Men man lærer seg etter snart  tre år på baken her inne, å " sile " ut de bloggerne som ALDRI gir  deg en kommentar  tilbake. Derfor har nok min Bloggrolliste vært igjennom noen forandringer siden starten i juni 08.

 Har følelsen av  at det for tiden dreier seg ALT for mye om BESØKS antallet rundt omkring på mange av bloggene, virker som det hos enkelte rett og slett har tatt helt AV,  Koste hva det koste VIL !Kjedelig  i lengden når dette skal være emne i så og si hvert eneste innlegg.

  Til tider så  mye at det tar vekk fokusen fra det som dette egentlig  dreier seg om ... 

Så  bloggingen har nok sin pris for mange av bloggerne  da både på GODT og VONDT, og virker som de   glemmer at dette tross alt skal være gøy å drive med.
Mange strever og strever med KUN dette ene som MÅL, å skaffe seg FLEST lesere for så og havne på TOPPLISTEN. Virker som det å skulle skrive 2-4 innlegg pr. dag er et mål i seg selv, da UTEN tanke på innholdet.Phu..slitsomt MÅ det iallefall være !

 Det er da jeg  stiller spørsmålet  om det virkelig  er KVALITETEN  eller KVANTITETEN som etter hvert  er avgjørende for om en " overlever " som blogger ?

I så fall så er det synd for alle Interiør- bloggerne som virkelig gir jernet her inne og aldri får noen valuta for jobben de gjør :)

Legg gjerne igjen dine synspunkter HER om du har noen..

22 kommentarer:

Bettum Villa sa...

Hei Sissel.

Tja, hva skal man si. For min egen del så synes jeg som regel det er nok med 1 innlegg om dagen både for meg selv og hos de jeg følger. Ellers klarer jeg ikke å holde følge med alt de har og si.

Selv klarer jeg ikke å skrive så ofte, og kan vel til tider stresse meg selv litt opp fordi jeg føler at "NÅ er det på tide med et nytt innlegg..eller?". Og så er det jo dager hvor man for eksempel har fine bilder, men hodet ikke kommer på noe å skrive. Men så klarer jeg ikke å vente på inspirasjon fordi bildene vil jeg vise frem. Hadde jeg vært smart hadde jeg jo sikkert ventet litt så det kunne blitt litt mer "kvalitet" på innlegget, meeen sånn er nå ikke verden.

Og jeg skal ærlig innrømme at jeg henger meg opp i tall noen ganger og tenker "hvorfor får ikke jeg like mange besøk?", MEN tar meg fort i å gi meg selv et klask på kinnet og minne meg selv på hvorfor jeg driver med dette. Det er jo fordi jeg vil vise frem hjemmet mitt (som er litt annerledes)... til de som vil se.
Thats it! Er jo ikke noe vits i å bli missunnelig da :).

Klem Madelén

Eli's lille rede sa...

Jeg har snart 1 års jubileum, og det var ikke like morsomt når ingen var innom eller visste om bloggen min i det hele tatt. Nå har jeg noen få som stadig er innom og legger igjen koselig kommentar. Du er en av dem. Det holder for meg. Jeg er ikke avhengig av å ha flere hundre følgere. Jeg ser jo at de som har det ikke klarer å følge opp. De svarer noen få utvalgte, mens de som ofte er innom og legger igjen spor hører aldri noe. Føler at jeg har nok ikke viktig nok/stor nok/ dyr nok blogg, eller har for få følgere. Jeg har også begynt å sile ut. Har vært følger til noen blogger en stund nå som jeg synes er overfladiske. Personlig har jeg noen favoritter, og noen har jeg også blitt litt kjent med. Det lyser opp i min hverdag, ihvertfall:)) KVALITET før kvantitet! Ha en fin lørdagskveld, Sissel! Klem fra Eli.

Anonym sa...

Hei Sissel.
Dette var et interessant emne.
Jeg har selv aldri brydd meg om topplisten , og jeg vet ikke hva som er så viktig med den heller.
Det jeg tenker , er at for å blogge , må man ha noe å bligge om.
Når jeg har hatt "Give away", har jeg bevisst ikke gitt lodd for å følge og linke. Dette er MITT valg , andre må gjøre det de vil. Men når jeg leser om de som går rundt og leter etter noe å blogge om så lurer jeg litt.
Selv har jeg en "hverdagsblogg" og føler vel jeg har truffet en gruppe som leser bloggen min fordi de liker den. Jeg er flink til å kommentere hos andre og det kunne jeg ikke gjort med 1000 følgere. Jeg får mange koselige kommentarer selv også og det setter jeg stor pris på .
Men vi er så forskjellige. Det som virker overflatisk på meg , kan være himmelen for andre.
Ble du noe klokere , eller ?
Klem fra Ingunn :)

Maleriet fargehandel sa...

Selv forsøker jeg og ikke bruke for mange innlegg med pjatt og fjas fra hverdagen. Tror at mange gode innlegg blir borte i mylder av noe slikt som: "I dag var jeg hoss tannlegen" ;) Jeg faller i allefall fort ut av blogger hvor det er for mye dagligdags pjatt..med hundre bilde av kaka som nettopp er spist....

men nå er det jo uansett inspirasjon jeg søker i bloggeverden, og også det vi ønsker å dele i vår blogg.

Andre liker andre typer blogger, og det er jo bra! Det tar jo litt tid dette her, så alle fortjener litt tilbakemeldinger og besøkende. Det er i allefall det som gjør at jeg fortsetter med vår blogg.

Happy påsk, alle blogggingser!

Mvh Heidi

mona.z sa...

Nå har jeg bare blogget i ca 3 måneder, så kanskje ikke rette person til å uttale seg om dette. Jeg hadde en periode da jeg kunne legge ut flere innlegg for dagen, men er nå kommet frem til at kvalitet kommer før kvantitet. Kjekt å følge blogger, men det kan bli vel mye når det kommer 3 til 4 innlegg på samme dag i flere uker i strekk. Tid tar det også, i allle fall for meg som enda sliter endel med datatekniske saker på bloggen. Klem fra meg:)

ide-puffen sa...

Jeg bryr meg ikke så mye om hvor mye bloggerne blogger om dagen eller uka. Men jeg bryr meg om hva de blogger om. Og jeg synes det er kjedelig med bare bloggfyll. Om de store bloggene ikke kommenterer tilbake bryr jeg meg ikke så mye om heller så lenge de er til inspirasjon. Jeg blogger mye i perioder når jeg føler jeg har mye å vise og mindre når jeg ikke har noe å vise til.
RIktig fin påske til deg. Tror jeg tar meg noen bloggfrie påskedager snart.
Klem
Randi

Anonym sa...

Hei, kvalitet er viktigst for min del. Fulgt med på bloggen din over en lengre periode, og jeg har fått masse tips og ideer fra deg.
Så hjertelig takk! :-)

Lene

Anonym sa...

En må jo nesten spørre om disse som blogger "hele dagen",har et normalt liv. Hvordan de kan få gjort det de skal i hverdagen er for meg en gåte. Enkelte har alt for mye pjatt. Jeg mener at kvalitet kommer foran kvantitert. Ha en riktig fin påske.

Madelén sa...

Hei Sissel.
Jeg skrev bare om meg selv jeg :) .. at jeg kan bli missunnelig på andre og at det ikke er noe vits i. OK? :) Syntes det er et interessant tema og høyst relevant. Håper ikke du missforstod meg :).
Klem Madelén

Tovepia sa...

Du tar opp et interessant tema;)
Jeg har problemer med de som kommer flere ganger pr.dag, da faller jeg ut...men klart det må være kvalitet foran kvantitet....men det som er kvalitet for noen, behøver ikke være det for andre.
Så jeg tror vi må la hver enkelt blogger finne ut av dette, for jeg tror ikke noen vinner følgere eller kommentarer ut av for mange og hyppige innlegg uten "innhold"...
Nyt helga videre, klem fra meg;)

MissMette sa...

Hei Sissel :)
Helt klart kvalitet ღ Jeg blogger fordi jeg har mye kreativitet og inspirasjon å dele, det gjør også at jeg blir mer kreativ her hjemme – Er blitt så mye flinkere her hjemme til forskjellige ting, et eksempel er at jeg har blitt bedre på å bake og lage nye spennende matretter :))

Noen ganger blogger jeg mye og andre ikke fult så mye – kommer litt an på av helsemessige årsaker. Det er ikke så viktig for meg å ha et innlegg hver dag – og heller ikke så viktig at andre blogger har det. Syns det er litt vanskelig å få med seg alt hvis en blogger poster innlegg hver dag… Når jeg da besøker en blogg, så bruker jeg litt tid på å titte igjennom de innleggene som har vært siden jeg var innom sist… og det kan jo ta en liten stund :)) men som Randi (ide-puffen) sier gjør det ikke noen om de ”store” bloggerne ikke kommenterer tilbake, så lenge de er til inspirasjon :)

Syns også det er stas at besøkstelleren øker, skal være så ærlig å si det :) Koselig at noen titter innom, for det hadde vært litt stusslig å blogge hvis ingen tittet innom… Jeg prøver også å lage kvalitetsinnlegg, enten det er mine bilder, men også noen ganger bilder jeg finner på nett…

Interessant innlegg, Sissel – og kjekt å lese hva de andre over her skriver også om emnet :) Ønsker deg en fin, fin kveld videre og GOD PÅSKE til deg min venn ღ Klem fra Mette

Elisabeth, innerst i veien sa...

Interessant tema. Blogging er for meg en hyggelig og artig hobby og om jeg skulle tenkt at NÅ MÅ JEG POSTE ET INNLEGG SÅ JEG HOLDER BESØKSTALLET OPPE, hadde blogginga ikke vært lystbetont lenger.

Jeg skriver om stort og smått, noen innlegg er lenger enn andre, men jeg legger aldri ut et bilde av en kaffekopp og ønsker alle en fin dag eller sånt. Det synes jeg er lite interssant - kvantitet, ikke kvalitet.

Og nå må jeg le litt, for de to siste innleggene mine er noe av det korteste og mest impulsive jeg vel noen gang har posta....☺

Ha en fin påske!

Precious Home sa...

Dette er faktisk i tankene min om dagen også...mange ulike bloggere i landet og noen har vel kanskje andre hensikter enn andre.

Jeg blogger rett og slett fordi jeg har lyst! Og tjener ikke penger på bloggen min og kommer heller ikke til å gjøre det:)
Jeg skriver innlegg når jeg selv har lyst og når jeg har noe å skrive om. Bildene tar jeg selv uten fotokurs eller lignende;) hehe;) (Håper du skjønte den...;)

Jeg setter selvfølgelig pris på "flotte" blogger, men liker også de litt mer "hjemmekoselige".
Det er der bloggevenninne mine også er.

Setter også stoooor pris på hvert eneste kommentar, men det gjør heller ingen ting om jeg ikke får en eneste en:)
Bloggingen er kun for min egene del, men liker å dele tips og triks og lignende...Og andres blogger leser jeg for å finne inspirasjon og det et jeg også kan inspirere andre gjør meg glad!

Oj! ble langt dette...

Ha en fin kveld Sissel!

Jatte sa...

Hei på deg!

For meg så er det ikke om og gjøre å ha flest mulig besøk, jeg higer ikke etter det, men det er UTROLIG MORO når jeg ser at flere er innom og da også kommenterer!

Jeg som deg setter veldig pris på alle mine lesere og at de kommer igjen og igjen er jo veldig koselig og motiverende for å fortsette med bloggingen!

Jeg blogger om det JEG liker og det blir som regel ikke mer enn 1 innlegg pr dag, hender jo det kommer flere, men det er ikke hverdagskost - så mye har jeg rett og slett ikke og blogge om!

Å siden jeg liksom har valgt "Interiør, Hund og Kreativitet" som "tema" på bloggen så prøver å holde meg mest til dette på bloggen, men såklart hender det sniker seg inn litt familie og hverdagsliv også, men ja - prøver og begrense meg ;)

Håper ihvertfall det jeg skriver er av kvalitet og at ikke de som er innom føler jeg bare rabler ned noe i full fart!

Ønsker deg en super Søndag,
Klem Jatte♥

Fru.Underberget sa...

Interessant innlegg! Selv er jeg ganske fersk som blogger, men har fulgt med i et par år på diverse blogger.

Jeg synes ett inlegg per dag holder i massevis, samtidig som 1-2innlegg i uka også er helt greit. Viktigst er at når man blogger har noe å komme med som er relatert til bloggen og ikke bare bloggfyll om hverdagsting.

For mange er kanskje bloggen en slags minnebok over det en holder på med og da er kanskje ikke alle innlegg like interessante for alle lesere, men kvaliteten på innleggene bør likevel være der.

Anonym sa...

Hei når jeg går inn på en interiørblogg, er d for å lese om interiør.D virker som om noen interiørbloggere fyller på med innlegg om barn,smykker,klær,sykdom og mat,d syns jeg er kjedelig, så de slutter jeg å gå inn på.Men d er jo fritt frem om hva man vil blogge om,så får bare vi som leser bloggen bare la vær å lese de man ikke liker.:))

Nina iren sa...

Det var et intressant innlegg. Jeg velger kvalitet. Besøkk teller har jeg men følger nesten ikke med på den. Setter stor pris på alle det kommentarer jeg får, å synes det er kjekt å legge igjen en kommentar på dem bloggene jeg er innom. Og jeg legger ut "noe" på bloggen min, når jeg føler for det...

Pia Maria sa...

Hei =) Jeg har jo ikke blogget så lenge men for meg så er det kvalitet som gjelder.( har litt problemer å få skikkelig kvalitet i mine innlegg) Jeg liker i hvertfall blogger som er besert på på kvalitet, inspirasjon og egene meninger. Deriblandt din blogg. er inne om ofte og velså det =)

Ha en GOD PÅSKE!
Klem Pia

Pia sa...

Kvalitet er helt klart avgjørende. Å lire av seg et intetsigende innlegg a la "I dag er det søndag", og that`s it, har jeg ikke helt sansen for.
Jeg prøver å legge ut et innlegg pr dag - det tar tid å blogge!
Ha ei fin påske!

Violetta sa...

Jeg liker blogger som gir meg noe. Om de har ett innlegg i uka eller tre om dagen, om de har fem følgere eller tusen spiller ikke den helt store rollen, bare jeg liker bloggen. Men når det er sagt har jeg vel en tendens til å like de små best, for der kjenner jeg meg igjen. Det er noe med det ser du ;-)
De fleste av oss blogger vel fordi vi har lyst og synes det er gøy, men en "besøkstellerstreber" her og der og må vi regne med. Sånn er det overalt.
Jeg synes mange bloggere skriver så godt og har pene stilfulle bilder, og da blir jeg nesten "forelsket" og synes de gir meg noe veldig personlig - en god opplevelse.
Hvis bloggen er full av selvskryt, eller viser samme bilder omatt og omatt... ja da blir jeg ikke like "forelsket" for å si det pent.
Selv har jeg ikke så mange besøk, og jeg skjønner jo hvorfor, men likevel er jeg veldig glad og takknemlig for de få jeg har. Skal ikke så mye til for å glede Violetta ;-)
Ha en superduper uke!

Mamsens hus sa...

Hei. :)
Jeg har blogget i ca en mnd.
Jeg synes det er gøy å blogge og gjør det for min egendel.
Jeg synes det er koselig å legge igjen en kommentar når jeg har vært innom en blogg, og synes det er koselig å få kommentarer.
Jeg liker at bloggene er forskjellig,en blogg er personlig selv om man ikke skriver personlige ting.
Jeg synes vi skal være glad for ulikhetene, det gjør at de fleste finner en blogg eller fler de liker.
For meg finnes det ikke noen mal på bra eller dårlig, dette er en hobby og ikke ramme alvor.
Ha en fin påske. :)

From not to hot sa...

Interessant spørsmålsstilling. Særlig siden min egen blogg har gått fra ren interiørblogg til å spenne om mye mer. Jeg fant egentlig ut ganske fort at jeg ikke egnet meg til ren interiørblogging. Jeg velger helt klart kvalitet foran kvantitet på blogger, men da er jo spørsmålet om jeg har havnet i feil selskap? :) Hvis det forventes at jeg kun skal blogge om interiør blir de andre innleggene mine kanskje ansett som "kvantitet" i stedet for "kvalitet".

Selv legger jeg ut et innlegg kanskje 1-2 ganger pr. uke i gjennomsnitt. Jeg har fjernet besøkstelleren min fordi jeg fant ut at det ikke spilte noen rolle hvor mange som er innom. Jeg kommer aldri til å bli en av de store interiørbloggene, jeg jobber full tid, er aldri (eller veldig sjelden) hjemme i helgene og har derfor ikke tid til mye blogging.

Jeg blir utrolig glad for å se nye følgere som legger seg til hos meg, da tenker jeg at det jeg skriver om kanskje er av interesse for andre. Og mer enn det trenger jeg ikke. Bortsett fra noen kommentarer av og til da :) Det synes jeg er kjempehyggelig.