torsdag 24. november 2011

Bak Super enkle Osterundstykker til Jul




God kveld i heimen

Ikke mye som har minnet om Adventstemning utenfor døren siste døgnet, for herremin som det har stormet, tordnet og lynet !

Men prøver  ikke å  titte for mye ut av vinduet men heller  se på julestemningen som så smått begynner å ta form her inne i heimen.
Nå kan det gjerne bli et hvitt dekkende teppe også utenfor,  ønske...


 Ikke så ofte det blir til at jeg legger ut oppskrifter på bloggen.
Men skal sies at jeg alltid har vært utrolig glad i å bake, da særlig kaker  søtmonsen sjøl  som snakker :)

 Ting forandrer seg og det er definitivt slutt på førjulstiden der godt og vel syv sorter skulle bakes til Jul....iallefall her i heimen.

 Noen som kjenner seg igjen ?   Baker alt for mye og bortimot halvparten blir spist.

 Nei, nå er det kun noen få utvalgte som jeg vet blir spist, som blir laget.

Og selvsagt må det være rundstykker, da både grove og så disse osterundstykkene som bare MÅ lages til hver eneste Jul.

Da av den enkle grunn at de rett og slett er superenkle å  lage og kjempegode.

Hemmeligheten bak oppskriften må nok være å ha deigen så LØS som overhodet mulig at man såvidt kan trille de ut,  da blir rundstykkene  aller best.


OsteRundstykkene er selvsagt aller,aller best når de er Rykende fersk og Nybakt, men er fine og fryse.

  For dere som vil prøve......

  SISSEL`S superenkle OSTERUNDSTYKKER

Ca. 3/4 liter Hv.mel
2 ts. Salt
2dl. Vann
3ss. smelta Margarin
30 g. Gjær
Settes som vanlig Gjærdeig.

Pensling : 1 Eggehvite og 1-2 ss Vann,blandes og pensles på . DRYSSES med REVET Hvit (gauda)ost,  da   FØR de Settes til Heving.

Stekes ved ca. 220-250 Grader i ca.10 min.

Jeg bruker å firedoble denne oppskriften....

                  Bon apetitt 

I morgen trekkes   Give Awayen    med julepremie ifra Kid interiør.
Så aller siste sjansen til å bli med om du vil :)

                        
                Så vi blogges
                     

               

6 kommentarer:

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Da har jeg tatt kopi av oppskriften din sånn at jeg ikke glemmer hvem sin blogg jeg fikk tipset av :))
Disse skal jeg prøve Sissel !!

Ha en super kveld
Klem Heidi

Synnøve sa...

Har dere hatt så dårlig vær? Rekner med at stormen kommer her også!
Rundstykkene dine så og hørtes gode ut.
Har kjøpt 3sorter julebrød. Skal kanskje bake to sorter. Gidder ikke og bruke tid og penger på og bake noe som blir kastet etter jul. Mye morsomere og pynte til jul,en og bake:-)
Har pyntet ferdig stuen i dag. Og i morgen er det kjøkkenet som står for tur. Har heldigvis litt mere energi en hva jeg har hatt på lenge. Håper formen min er stigende! Er sykmeldt for tiden, men håper jeg kommer tilbake på jobb før jul. Men jeg tar en dag om gangen.
Ha en fin advendtshelg:-)
Klem

Unknown sa...

Nam nam, år vann i munn jeg, synd jeg er så allergisk mpt hvitt mel, hele kroppen hovner opp. Storm og uvær hos dere stakkar. Her blåste det godt i natt men er bedre nå med 10 varmegrader om dagen og trærne spretter. Det er nesten litt vår. Helt rart. God klem i julestria
Anki

Tovepia sa...

De så himmelsk gode ut!
Her er det bortimot slutt på bakinga, skal lage brente mandler og det tror jeg blir det eneste;)
Jeg har tatt langhelg på Østlandet og nyter regnværet her;)
Ha ei fin helg du også, klem fra mæ;)

alexxis sa...

de så gode ut, jeg baket oxo de i går..ble super gode:)

Anonym sa...

Åhhh disse må jeg lage både så og hørtes utrolig gode ut..

Ellers er det jo artig ja, å tenke på hvordan tider og moter på både klær og interiør forandrer seg
Men altså... Rosa jul håper jeg det blir ei stund til jeg ser igjen
God advents helg til deg