mandag 5. desember 2011

Bak Godis til Jul





Noe julegodter må man jo ha til Jul.

Da helst godis som man ikke bruker tid på å  lage ellers i året, men kun koser seg med til Julehøytiden.



Gode ble de disse Daim cookies som jeg prøvde ut oppskriften på til årets julebakst. Etter  min smak kanskje litt vel mektige, men alikevel gode til en kopp kaffe.


Hentet oppskriften  HER  en blogg med et stort utvalg av bakst.







Synest det er utrolig spennende det  å kunne prøve ut nye kakesorter/oppskrifter.
Og denne  her  ble  en klar favoritt som jeg faktisk allerede har bakt to porjoner av. 

 Knallgode lekkerbiskener som jeg så absolutt vil annbefale :)




Har du sansen for konfektkaker som formelig smelter i munnen, så forsøk disse. Bak gjerne dobbel porsjon, for skal garantere at de forsvinner ganske så raskt :)
Litt jobbing med disse, men som sagt vel verdt jobben.
Juksa litt jeg da og brukte ferdigkjøpte skåldede mandler.


Så var det å få tak i det som på godt norsk heter Meierismør da, noe  som i disse tider viser seg å være enklere sagt enn gjort :)

UTSOLGT for meierismør er jo beskjeden som for tiden  er å finne ved hver eneste  smørhylle. Ikke noe kan vel erstatte den gode smaken som dette gir.
Etter tidligere å ha drevet med melkeproduksjon her på gården, så må jeg si at jeg hadde aldri trodd at  situasjonen med mangel på denne type smør, skulle oppleves  her i landet.
Selv har jeg vært av den heldige og fått skaffet meg det jeg trenger til Julens bakst :)


Her kommer oppskriften

MAKRONKONFEKT

250 g. mandler
250 g. melis
3. eggehviter

SMØRKREM :
100 g. meierismør
100 g. melis
2. eggeplommer

Skold og mal mandlene  utvalgte butikker fåes kjøpt ferdigskoldet mandler.
Sikt melis i mandelmassen, og visp eggehvitene stive.
Bland forsiktig eggehvitene i mandelmassen.

Sett små topper med en liten skje på plate og stek ved 180 grader i ca. 10-12 min.
Avkjøles på rist.

Bland sammen romtemp. meierismør og melis, tilsett deretter to eggeplommer. Om ønskes tilsett smak av feks. vaniljesukker eller det du måtte ønske.

Smør et tynt lag av smørkremen  mellom to makroner.

Oppbevares tørt og kjølig om du berger de så lenge da :)


                    
                 Nyt førjulstiden

5 kommentarer:

ide-puffen sa...

Takker så mye for oppskriftene. Jeg tenkte da jeg lå i sengen for å sove i går at i år vil jeg lage noen nye sorter til jul. Er så lei av fattigmann og berlinerkrans. Så daimkakene skal jeg prøve. Fant noen marsipankaker også. Tror de er litt lik de siste du har laget.
Kos deg du også. Fine dager nå mot jul
klem
Randi

Synnøve sa...

Men så var det og få i smør da, Sissel:-) Helt utsolgt her. Synes nesten det er litt vittig jeg da!
Kakene så gode ut.
Jeg har laget kransekakestenger av ferdig kjøpt masse. Laget av 1,5kg om fredag, og nå er det snart tomt ser jeg:-)
Her regner og blåser det som bare fy!
Ha en fin kveld
Klem Synnøve

alexxis sa...

glædes til å smake:)

Linda sa...

Så godt ut dette!
Jeg har laget pepperkaker og berlinerkranser så langt, i morgen blir det bordstabler.
Klem fra Linda

Cosmos sa...

Namm de så gode ut..
Skal til å bake litt nå, og heldigvis har jeg også fått sikret meg litt smør.. underlig dette her, var det siste jeg trodde skulle bli vanskelig å få tak i..