lørdag 11. juni 2011

SÅ LITEN I STORE..STORE BLOGGLANDIA

Av og til   føler man seg temmelig så " liten " og lite synlig her inne i STORE, store BLOGGLANDIA.
Med snart tre års jubileum som interiørblogger  og like lang tid som medlem  hos Norske Interiørblogger    så føler jeg enda ikke å ha fått lov å bidra med noen verdens ting ang. mitt medlemskap.

For de  bloggene som har fått seg et " navn " her inne, det er DISSE  som stort sett de alltid får være med.
Ikke for å nevne noen spesielt, men når vi er flere hundrede medlemmer her inne og  det kommer til konkurranser o.l er det alltid de samme " navnene" som dukker opp når  det   gjelder   GALLERI eller FINALE. Da virker dette som ganske merkelig eller hva ?

Har sett kommentarer i forbindelse med div. innlegg   hos Nib, der tydeligvis flere har merket seg dette.Men også kommentarer på at den og den " kjente " bloggen MÅ da vel komme videre og DEN bloggen BØR vinne osv....Og da viser det seg at det er bloggere som har mye flottere  Bidrag å vise frem...men aldri kommer med.
Synd for de av oss som har bloggen som en hobby og gir mye av tiden vår til bloggingen, og  føler  vi  ikke blir stilt på lik linje.

 Neida, om  du  ikke har Madonnaer, kors, jesusfigurer,  den gamle romantiske stilen, Franske landstil eller  RETRO, You name it.... da slipper du rett og slett ikke inn i MILJØET.

Har du din EGEN personlige stil , ikke lik ALLE andres da er du heller ikke på lik linje som de andre "store"....

 Selv  har jeg  iallefall ikke dårlig samvittighet for ikke å ha forsøkt å bidra, for på mine tre år her inne er det levert bidrag ifra Daisys home ved stort sett HVER eneste UTFORDRING :))
Om de har vært fine og gode nok, ja det får andre bedømme... ifra Nib synspunkt ...så har de nok IKKE vært det !
For all del min blogg trenger så absolutt ikke " rampelyset " her inne, det er ikke det jeg vil frem til med dette innlegget , Men rettferdighet for alle oss som er medlemmer !

De som  styrer Nib  gjør definitivt en kjempejobb, så skal det være sagt.

Har du som interiørblogger selv erfaring og meninger om dette  så ROP det ut HER...
For aner at dette opptar flere av medlemmene inne i blogglandia og sånn skal det vel ikke være, at det alltid er de SAMME bloggerne som får slippe til ?

Er det rimelig ovenfor alle de andre som ALDRI får komme med ?
Sitter her med interiørbloggernes GLANSDAG og nomineringene der også, i tankene....

Her skal jeg i tenkeboksen for  hva som skjer videre med hensyn til medlemskap og utfordinger...
For er man så elendig som interiørblogger, eller er det bare" navnet" som skal være  avgjørende ?
Jeg bare spør :)
I så fall har nok ikke jeg for min del, noe å tilby ...

29 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Jeg er en ivrig leser av bloggene på NIB. Som leser er det en flott oversikt over bloggene. Jeg har rett som det er vært innom din blogg og synes den er verdt besøket så absolutt. Det du sier i innlegget her har jeg tenkt flere ganger, alltid de samme som er nominert.Hadde vært spennende å få vite hvorfor og se andres tanker om dette. Jeg har ikke selv blogg men gjett om jeg skal følge med her. Lurer på hva NIB redaksjonen sier om dette. Stå på og blogg videre du er super. Klem B

Charlottes Små Gleder sa...

Nå er jeg rimelig fersk her i blogglandia men føler det er en del sannhet i det du skriver ja desverre....


Lurte på hva som gjorde det siden du ikke er nominert til noe? Ikke uterom,beste blogger osv...men 4 what its worth: DU ER BEST!!!
Du har den bloggen jeg MÅ innpå hver dag for å bli inspirert:)(så kan de andre bare ha det så godt!!)
Ha en fin kveld!
Klem charlotte

dahlidaa sa...

Det er godt det ikke bare er meg som har lagt merke til dette, det har nemlig forundret meg mange ganger. Med min nye blogg er jeg ikke registrert på NIB, men var det med min gamle. Så har fulgt med på endel utfordringer jeg også... Synes det er synd at det er slik, for det er så mange kjempeflotte "småblogger" som har mye å bidra med. Synes forresten din blogg er veldig inspirerende, så er stadig innom selv om jeg ikke er så flink til å kommentere... Ønsker deg en fin pinse! :)

-Ida

Eli's lille rede sa...

Jeg har blogget i kun 1 år, men har også merket det du sier. Jeg har vel trodd at man måtte tjene gode penger på reklame på bloggen sin, være utenlands(les Milano, Paris, London og alle mote-mekkaer)minst et par ganger i året, ha stort "perfekt" hus, møbler av rette design, minst en ekte LV eller Chanel veske, og i den rette alderen(+-30 år). Men hva vet vel jeg, fersk som jeg er.... De viktigste bloggerne med de rette navnene er de som ALDRI svarer på ørten koselige kommentarer, eller ALDRI tar seg bryet med å titte innom tilbake. Jeg er beæret av å være bloggvenninne med deg, Sissel! Du er kreativ, har din egen stil uten å kopiere alle andre, og du har et ordentlig lekkert hjem. Du legger igjen koselige kommentarer, og viser at du virkelig bryr deg om besøkene du får. Bare DET i seg selv er verdt en nominasjon for ikke å si premiering! Jeg har stemt på deg når anledningen har vært der, og det kommer jeg til å fortsette med. Setter stor pris på å lese bloggen din, og koser meg stort når du viser frem nye ideer! Stor klem fra Eli:)

sigrid sa...

Litt rett har du kanskje..
Men oppdaga faktisk at ei vanleg jente eg kjenner er nominert..
Og ho har ikkje noko stort namn..

Er ikkje medlem av NIB..
Mest fordi eg er ein alt mogleg blogg..

Lykke til med dine bidrag!

Og god Pinse!

Bettum Villa sa...

Hei hei Sissel.

Interessant tema du tar opp, men jeg må si at dette er et problem jeg ikke har sett så mye til. Synes jeg stadig oppdager nye "fjes" på Nib takket være jentene i redaksjonen. Selvfølgelig er det ganske mange navn som går igjen titt og ofte, men jeg vil vel si at det er fordi de er dyktige bloggere OG, ikke minst, flinke fotografer (synes jeg da). Og er det noe som er viktig for meg så er det å bli visuelt inspirert. Selv om en snerten, humoristisk tekst også er et stort bonus.

Jeg tror det er viktig når man blogger å føle at man gjør det MEST for sin egen del, det er i allefall det jeg gjør, så slepper man å bli skuffet over manglende interesse fra de rundt. Så for meg er det samme hvem Nib nominerer og hvem som blir finalister så lenge jeg er stolt over mitt bidrag til felleskapet.

Du vet jeg digger bloggen din og synes du er utrolig modig som stadig ytrer dine meninger her på bloggen, men som sagt denne gangen ser jeg ikke problemet.
Vil ønske deg en knakendes flott pinse! ;)

Klem Madelén

marie sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fjordheim sa...

Hei. Har vært innom bloggen din noen ganger. Og finner mye inspirasjon hos deg.
Må si meg enig i det du skriver. Det er de samme navnene som går igjen hele tiden i utfordringer og konkurranser. Selv sender jeg sjelden inn noe til slike utfordringer, har gjort det, men det har ingen hensikt visst en har håp om å bli nominert. Men det vet jeg jo at jeg ikek oppnår siden stilen min ikke er ren hverken det ene eller andre. Har ikke tid eller økonomi til å rendyrke en stil. Da må jo mye jeg har byttes ut. Men det hender jeg slenger med et innlegg i en utfordring visst ejg rekekr det. Bare for å være med å vise mangfoldet. Så det bør vi vel kanskje fortsette med, men da uten å håpe på å kunne bli nominert.
Likte veldig godt pynten din ved døra. Nydelig med den vindusrammen med velkommenskiltet på.
Liker også godt uteplassen din. Den er jo bare herlig. Du er så gjennomført og sikker i din stil.
Ønsker deg en flott 1.pinsedag :)

Anonym sa...

God søndag Sissel :)
Er sjølv ikkje en del av blogglandia, så kan dessverre ikkje seie noko frå eller til i denne sammenhengen.. MEEEEEN - eg er nylig blitt interiørfrelst og har tråla nettet og blitt følger av en god del interiørblogger - men DIN blogg er den eg liker aller, aller best!!!! Når eg tenker tilbake på nominasjoner hos NIB, så trur eg eg kan forstå kva de meinar; men det er hos deg eg får mest inspirasjon og eg blir glad kvar gang eg ser du har kommet med et nytt innlegg :)Du har flott stil og skriver på en inspirerende og "fresk" måte :))

SÅ: ikkje for snakke stykt om noen, men du "ruler"!!!!!

Klem Ellen Kristin

Mrs Lia sa...

Den tanken har slått meg flere ganger.

Beva's interiørgleder sa...

Hei. Jeg har blogget bare siden Januar og selv er jeg for fersk til å fått levert bidreag til bare en utfordring. Men ser at det mye går igjen de samme navnene på div nomineringer ja. Jeg har fulgt bloggen din lenge å ser at du fortjener all heder å ære for din fine blogg!
Klem
Brit Eva

marianne/ mizzmariz@hotmail.com sa...

Synes også dette er rart. Finnes så mange andre fantastiske blogger, deriblandt din som eg elsker :)

Anonym sa...

Hei,
Så bra at du sier ifra!
Jeg har lest interiørblogger i mange år, både norske og utenlandske, og ingen andre steder enn her opplever jeg at du må ha en spesiell stil for å telle med.
Jeg leser blogger for å få inspirasjon helst fra mange forskjellige stiler. Jeg koser meg med blogger som er helt ulik min stil men hvor bloggeren viser sin unike stil. JEG VIL INSPIRERES! Det blir man ikke når "alle" hermer etter hverandre hele tiden.
Jeg er oppriktig forundret, og ler litt av smakstyrraniet som regjerer her inne. En annen ting jeg lurer på er alle bloggere katolikker? etter som de strør om seg med madonnaer, kors og rosenkranser. Ektorp og gamle møbler vandalisert av overivrige damer med kost og hvitmaling er ikke hverken fransk landstil eller shabby chic,noe som ser ut til å være oppfatningen her inne - og, merkelig nok den eneste fullt ut aksepterte stilen. Så min oppfordring til deg er KJØR PÅ! Vis frem din stil og hva du liker.

Precious Home sa...

Er veldig enig her assa.. Veldig synd, men har tenkt over det på de siste tre utfordringene som har vært nå og i tillegg denne Glansdagen "alle" snakker om. Og Road-tripene, interiørmagasiner og you name it....Jeg skal ikke på denne Glansdagen...av flere andre grunner, men mest av alt fordi jeg føler meg så liten. Jeg har valgt å reise på ett koselig bloggtreff i nærheten av der jeg bor....
Likte det en over her sa med at noen de "store" får en haug av kommentarer og aldri kommenterer tilbake. Jeg skal ikke ta alle under en kam her for jeg har fått tilbake flere kommentarer av noen av disse store, men blir rett og slett litt sjokkert over de som har fast tekst på bloggen sin om de ikke har "nok tid" til å kommentere....enda så har de minst ett innlegg hver dag....Hva med å heller bruke tid på dine lesere...Jeg har knappe 2-3 kommentarer på mine innlegg, men likevel velger jeg å skrive. Jeg skriver ikke bare for å inspirere, men også for min egen del som en slags dagbok. Men setter stor pris på at du "gidder å ta seg bryet med å legge igjen en kommentar" ;)

Nå skal det sant sies at jeg syns flere av bloggene som er nominert i år er flott og også noen av mine favoritt bloggere...og det er greit nok det, men hva de nye...Jeg vil ikke fremheve min blogg på noen måte, for jeg liker meg der jeg er. Er ikke så glad i den store oppmerksomheten og om å måtte ha ett trang for å skrive ett innlegg hver dag...

Janne sa...

Hei Sissel!
Du har så rett så rett:) Nå er jeg "ny" her inne, men oppdaget veldig fort at det er de samme "store og flotte" som går igjen i konkurranser m.m. uansett hvordan det ser ut i heimen...Merkelig!
Men jeg er glad du står på min bloggliste:))) for du har et utrolig flott hjem og kjempelekker uteplass!!
Og er til stor inspirasjon for mange.
Ønsker deg en fin pinsehelg!
Klemmer fra Janne

lisbethfalling sa...

Flott innlegg! Jammen bra noen endelig sier i fra. jeg har tenkt mange ganger på det samme, men håper jo at det er tilfeldigheter, og selvsalgt kvalitet, og ikke styrt virksomhet som gjør at noen altid går igjen på NIB.

Det er jo ikke til å stikke under en stol at det handler mye om penger/kjøp/salg i forbindelse med interiør. Det er nok en god del reklamepenger som også styrer retningen på det som skal være populært og som blir framhevet.

Selv har jeg en blogg som spriker litt i flere retnnger, og selv om jeg den siste tiden har vært spesielt opptatt av interiør og design, så skriver jeg om veldig mye annet også. Men jeg fikk altså bli medlem på NIB, men ikke på "Ingeriørblogger i Norge".

Jg synes du har en flott og inspirerende blogg, så stå på videre :-)

Havfruen sa...

JEg er ikke medlem i NIB og har heller ingen planer om å bli det. MEn hvis det du beskriver er tilfelle, så blir jo det helt feil.
Stå på videre Sissel, klem fra meg i torden og lyn..

Anonym sa...

Hei! Å,jo du har mye å tilby. Din blogg er en av de som jeg må innom hver dag. Du har en kjempestil og alltid noe nytt på gang. Stå på! Det at du ikke er nominert må jo ha noe med øyet som ser,men uforstående er det i hvert fall. Fortsatt fin pinse til deg. Anne fra Bergen.

Irja sa...

nå ble jeg litt sjokka...og motløs..jeg har bare blogget i 9mnd og vært med på nib i 1mnd..og ser på det som en stor ære..men litt skuffa over at jeg havnet i hverdags...men man tar hva man får..jeg er jo ikke retro..men at du ikke har vunnet en utfordring sjokerer meg!! du har et nydelig hjem, du er proff og det er skikkelig tak i deg( det skjer mye på bloggen din).. jeg synes du er super og du må fortsette videre!!

Tovepia sa...

Jeg er ikke medlem der, og blir vel det aldri heller;)..men hvis dette er tilfelle, høres det jo skumt ut.

Nyt helga videre, klem fra meg som snart har svømmehud mellom tærne..grunnet regnvær:O)

MissMette sa...

Hei Sissel :)

Litt sent svar fra meg, da jeg har slått av datamaskinen pga lyn og torden…

Tusen takk for din stemme og koselige ord ღ setter virkelig stor pris på alle stemmer jeg kan få, ღ men for å være helt ærlig så tror jeg ikke at bloggen min kommer så høyt opp… Men som en liten anonym blogger er det kjempekjekt å bli nominert i interiør og hverdagsliv, og det hadde vært utrolig gøy å nå lengst mulig ღ – det skal jeg ærlig innrømme….

Det er ikke lett å ”hevde” seg i konkurransene hos NIB, mye av de samme bloggene som går igjen… Det er mange flotte bloggere der ute som bør opp og frem i lyset, enig med deg Sissel ღ Et interessant tema og innlegg, og så kjekt å lese hva de andre skriver her også…

Jeg er innom bloggen din hver gang jeg ser du har lagt inn et nytt innlegg, og bloggen din INSPIRERER meg, Sissel ღ du er bare så flink og så kreativ. Ønsker deg en fin dag videre og fortsatt god pinse til deg min venn ღ Klem fra Mette

Lottemora sa...

Ja, dette har jeg også tenkt på i det siste.

Og ekstra motløs ble jeg under siste utfordring som var uteplass. Og her i fjellbygda var det enda for tidlig å sette ut blomster og stæsje ute. Plena vart ikke helt grønn engang da jeg sendte inn innlegget... Så nesten på trass sendte jeg inn et bilde av verandakroken fra 31. Desember.

Mange av de som gang etter gang er med i gallerier og nominasjoner er absolutt blant mine favoritter, men jeg synes også det er så mange mange flere som aldri kommer med. Men for min del betyr det ikke så himla mye at jeg aldri blir med. Jeg synes bloggingen er superkoselig uansett. Og jeg får faktisk mest kommentarer på innlegg kjemisk fritt for kählervaser, tolixstoler og andre trendduppeditter. Og det inspirerer til å forsette å være kreativ med DIY-prosjekter og slikt.


Og du burde absolutt vært nominert Sissel, for din blogg er virkelig knallbra, og litt utenom det vanlige. Er innom titt og ofte :-)

Det er helt sikkert en vanskelig jobb å skulle plukke ut finalister, og det er mange å gå igjennom. Så all ære til Nib-jentene. De gjør en super jobb! Jeg synes også tonen i interiør-blogglandia og på Nib er veldig hyggelig. Mange av de "store" bloggerne er gode til å legge igjen kommentarer hos oss små, mens enkelte aldri gjør det. Og de mister nok noen lesere på det. Det koster så lite å skrive noen ord, men betyr sååå mye for en fersk blogger/nib-medlem. Så min stemme til Glansdagens beste interiørblogg gikk til ei som faktisk svarer på hyggelige kommentarer og tar seg tid til leserne sine tross i en hektisk hverdag.

Ha en superfin dag Sissel!

Lottemora

Jeanette Lunde sa...

Hei hei :)

Jeg leser at mange har samme følelse av NIB sine konkurranser som deg, og det er jo ikke bra.
Jeg er ganske sikker på at det ikke er planlagt fra NIB sin side og jeg er enig i hva Madelén skriver her tidligere.

Samtidig vet jeg at NIB har egene folk fra bransjen som plukker ut i de forskjellige kategoriene, og da har de jo ikke helt muligheten til å styre det.

Selv er jeg nominert hos NIB under Glansdagene og er stolt av det, dog det er ganske skummelt.
Jeg er hverken stor eller liten, kun meg selv. Slik jeg føler det, med min helt egene stil.
Så; stor eller liten,
innvendig er vi nok ikke så ulike.

Ønsker deg flott og kreativ uke!
Beste hilsen Jeanette

Daisys home sa...

SVAR til Jeanett:Har da aldri skrevet at dette skulle være PLANLAGT ifra NIB sin side. Holdingen til deg og Madelen hadde vel kanskje nok også vært en annen om dere ikke hadde fått kommet med deres bidrag, så skjønner den :)))
At ikke NIB nå styrer dette alene hva konkurranser gjelder er jeg vel VITENDE om. Men det har ikke bestandig vært sånn. Har tross alt blogget i 3 ÅR og vært medlem av Nib like lenge.Og de som da gjorde seg bemerket, ja det er også de som er gjengangere..blant annet.
Og hva GLANS dagene gjelder og nomineringen der...HVEM har vært ansvarlig for dette og hvilke kriterier er lagt til grunne ...jeg bare undrer ?
Må vel være fair å stille det spørsmålet. Har tross alt vært med ifra starten !

RosMari sa...

Jeg liker bloggen din veldig godt og er enig med deg at det ser ut som det er en liten ringere krets som stadig går igjen hos NIB. Jeg fikk ikke medlemskap hos NIB, men det er helt OK. Jeg liker å blogge om det gode hverdagsliv, som for meg inneholder mye mer enn bare interiør... See U!

Robrohuset sa...

Jeg har ikke vært med så lenge med blogg-hobbyen min. Synes det er gøy og blogge, men tror nok jeg aldri blir spesielt stor her inne i denne verdenen jeg heller :-) Jeg eier ikke en eneste madonna eller kors eller jesusfigur jeg heller. Og ikke er hjemmet mitt helt hvitt heller.... Jeg har nesten sluttet å kjøpe interiørblader, for alt blir helt likt, det er det samme som går igjen hele tiden. Det er derfor jeg liker bloggen din. Fordi den er annerledes!!! Så jeg sier meg litt enig i det du sier her ja :-) Det er den samme stilen som ofte går igjen. Men når det er sagt, er jeg Emmeline-fan. Så hun var absolutt en verdig vinner i år!!! :-D

Monica sa...

Hei!
jeg er ny blogger og er ikke medlem av NIB. Ikke har jeg tenkt å bli det heller. Mitt hjem er ikke hvitt, jeg kommer ALDRI til å eie en tolix, eames, hang-it-all eller andre designgreier. Jeg passer nok ikke inn på NIB og det er helt greit! Dessuten har jeg full jobb, to små barn, Gubbe og ikke penger i overflod. Jeg leser mange blogger og finner mange tips og inspirasjon. Men man blir jammen bra lei av å lese de "populære" bloggene også, for de er jo helt like syns jeg. Jeg har også lagt merke til at det er de samme som går igjen på utfordringene. Så da er jeg glad jeg fant din blogg, den er forfriskende!!!

Britt sa...

Hei,

Jeg har nettopp oppdaget bloggen din via et innlegg i avisa Nordlys om stjeling av bildet ditt (noe som er helt uhørt forresten!).
Dette innlegget synes jeg var kanonbra, jeg har tenkt på det samme selv. Jeg synes ikke det skal gå på hvor gode fotografer man er, da får de heller lage en kategori for proffer og en for amatører.
Jeg slet lenge med å bli medlem i NIB pga navnet på bloggen min, men etter å ha klaget, så var jeg plutselig blitt medlem.
Jeg har fulgt mange av de store bloggerne en periode, men vet du, jeg ble rett og slett lei av innlegg om kun Green Gate og polkadotter, så det gadd jeg ikke mer!
For tiden er jeg usikker på om jeg skal fortsette med bloggen min, man bruker litt for mye tid foran pc'n, men samtidig er det jo så mange flotte små blogger der ute, og så kjekke folk man har kommet i kontakt med, at jeg klarer vel ikke helt å gi slipp.

Klem fra Britt

galekroken sa...

Må bare si at du skriver det jeg tenker!! Tusen takk for at du deler dette! Trodde kanskje bare det var jeg som følte det på denne måten!