tirsdag 12. juli 2011

PIMP THE NAUST til BUKTA FESTIVALEN....E DET MULIG..?

Eller frekk frekkere frekkest ...
 Etter å ha fått tips om at dette bildet mitt er blitt brukt i en konkurranse, som faktisk også ble vunnet. Ja, da ble jeg ærlig talt nokså sjokkert..er det mulig å være så frekk.

Sånn såg innlegget ut og jammen har ikke "loungen " min fått nytt navn - FESKEBEINE.
Her med tilhørende tekst som var brukt..

SITTEGRUPPE/INNVENDIG DEKOR

Navn: FeskeBeine

Farge på vegger og gulv: nøytral grå/hvit.. gammelt.

Gjenbruk!! Benk: Europaller satt sammen til en benk med MASSE puter i

farger som: rød, oransje, gul og svart! Prikker, stjerner og striper som

mønster. Bord: To europaller satt sammen til et fint lite bordKonkurransen gikk ut på å skulle pimpe et naust til Bukta festivalen i Tromsø. Med inspirasjon av Mtvs pimp my ride, lanserte Bukta festivalens samarbeidspartner eksportutvalget for fisk,konkurransen  "Rock opp et naust "
Vinneren av denne konkurransen -
Sandra Guttormsen har dermed brukt mitt bilde for å illustrere hvordan hun ville ha innredet et naust.
Og med en premie verdt inntil kr.10.000 Gratulerer... så var jo dette slettes ikke så værst for hennes del :)
Kan se mere ved å gå inn  GODFISK.NO under første bidrag- feskebeine.

Ja, hva skal man si til dette ?
Etter min mening så er ikke dette greit, overhodet. Positivt at andre finner inspirasjon i bloggen,men må da være måte på frekkehet.
Noen vil vel komme med påstander som at det man legger ut, må man regne med kan bli brukt osv..
Men forskjell på hva enkelte kan finne på og bruke bildene til,som her i en konkurranse den var vel drøy !

Vil gjerne høre din mening og hva du ville gjort i samme situasjon ?

38 kommentarer:

Jatte sa...

Nei? Seriøst?
Herrefred så frekt!! Å direkte ULOVELIG! Du burde melde fra til de som har konkurransen å si at bilde absolutt IKKE er denne Sandra Guttormsen sitt - håper hun får en smekk på fingeren og blir disket fra konkurransen!

Klem Jatte♥

Eli's lille rede sa...

Fy f....! Jeg ville kontaktet lokalavisa der hvor damen bor eller de som hadde konkurransen og spurt om det er riktig å vinne penger på tyveri og bløff! Jeg hadde blitt så forbanna! En ting er å bruke bilder som ligger åpent på nettet, men å påberope seg å vite hvordan alt er pusset opp og hvilke materialer som er brukt, er toppen av frekkhet. Tror jeg hadde kontaktet damen også!!! Ja, jeg er en liten hissigpropp, men rett skal være rett. Når man er ærlig selv, forventer man at andre også er det, ikke sant?! Jeg tror du må begynne med å sette navnet ditt på alle bilder heretter. Litt på skrå oppover så det blir vanskelig å fjerne. Når du skal i gang med det hemmelige prosjektet ditt, er det desto viktigere! En stor sympati-klem fra Eli:)

Prinsesse Elin sa...

God morgen.
Muligens tatt det som et stort kompliment :D Spør om dere kan dele premien he he:)

Synnøve sa...

Går det an????
Lenge leve frekkheten!!

Hun har jukset,som bruker bildet ditt i konkurannsen.
Å hun har ikke lov til og ta bildet ditt og late som det er sitt!!
Hun har ikke skullet hatt premien,den har du skullet hatt. Har du tatt det opp med arangøren og med henne? Kan du anmeldet det?

Det er så frekt, at jeg mangler nesten ord!!

Klem Synnøve

Havfruen sa...

HÆ??? Fytte rakkern....vi har noe som heter Åndsverksloven. Dette er ikke lov!!!!!
Frekt som fy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nina sa...

Ja den var toppen på frekk! Kontakt festivalen og krev å få premien:P

RosMari sa...

Dette var ikke greit. Flott at bloggen din gir inspirasjon til mange, men det får være grenser hva man kan tillate seg uten å spørre deg først. Dette var ikke frekt eller frekkere, men det frekkest jeg har hørt om...

Ved leilighet sa...

Dette er noe av det verste! Jeg ville ha tatt kontakt med arrangøren av konkurransen og gjort dem oppmerksom på forholdet. Dette er tyveri uansett hvordan man ser på det.

Trollmora sa...

Er det mulig!!!???!!!!!!

Dette var ikke pent altså!

Vel... du spør hva jeg ville ha gjort og jeg ville nok ha gjort følgende:

Jeg ville ha kontaktet arrangørene og si at det er ganske uvanlig å ha en premiert konkurranse, der vinneren kan vinne såpass mye penger ved å stjele bilder ideer på internett uten engang å spørre om lov.
En annen ting jeg ville ha spurt om er hvor mye av denne premien tilfaller deg. Du har ideen, jobben og publiseringen.... det eneste hun har gjort er å stjele... så en fordeling på 80-20 i din favør burde vel være passende?

Jeg ville ha avsluttet med at jeg ikke aksepterer å bli misbrukt på den måten og at du imøtekommer en form for kompensasjon, i motsatt fall vil du undersøke hvordan å ta saken videre.

Ikke finn deg i å bli pirket på nesen sånn! Premien er din den!

Hummerogkannarifugl sa...

Skjønner at du reagerer. Og så naust da! Ikke hadde jeg valg den fine Lougen der i ett naust. Men ikke bruk energi på det Sissel, ta det heller som smiger. Tenk de synes Luogen din er så fin at de drømmer om en slik selv, men de har bare ikke evner og kreativitet til å få det til, da må de "låne" bilder og bare drømme. La de drømme i vei. Du vet jo at den Lougen der er det bare en av og det er hos deg:) Ha en fin fin dag min venn. Klem Anki

sylvia sa...

jeg hadde kontaktet de som arrangerer konkuransen tvert.!!
dette går ikke an, ring dem,
det er du som skal ha de pengene å premien såklart,
om hun ville bruke det måtte hun jo spørre deg, å linke til deg,
kan være en ide å sette navn på bildene dine,sånn diskre i hjørnet, eller låse dem, sånn at andre ikke kan ta dem.
ring dem du.
klem fra sylvia

Tovepia sa...

Jeg ville nesten blitt både skuffet og forbannet over ikke å ha blitt spurt om lån av bildet...du må da ta kontakt med vedkommende?
Bildet og plassen er jo ditt eie; står ikke navnet ditt nevnt en gang?? Må inn å se..

Fargeheimen sa...

Fy søren så frekt.

Eg ville sendt mail til Godfisk.no og bedt dei fjerne DITT bilete, då dei ikkje har din tillatelse til å bruke det.
Gjerne fortell dei ang copyright.
Det er ulovleg å bruke andre sine bilete utan først å spør om lov.

Anonym sa...

hehe må bare flir av dette da,tenke ikke at noen kunne jøre nå sånt,man må jo regne me at man tar inspirasjon fra andre blogger,men makan te frekket dette da.noe må mann jo faktisk kunne finne på selv for å vinne;(;(..ann lisbeth

Precious Home sa...

Jeg ville vel også blitt rasende! Men hva får man gjort egentlig, hvilke rettigheter har vi når vi ikke sikrer bildene våre...Jeg har ikke sikret min for jeg vet ikke hvordan vi gjør det heller...har heller ikke "merket" de for jeg syns det tar for lang tid noen ganger....
Jeg hadde ihvertfall kontakten de som har ansvaret for konkurransen og hørt om hvilke regler som ble satt...Eks; På NIB sine utfordringer står det at bildene skal være tatt i eget hjem eller hytte osv.

mona.z sa...

Har vært inne på GOFISK og sjekket, det er jo ditt bilde! Jeg hadde kontaktet dem, du har jo bloggen din som bevis på at det er ditt bilde. Ønsker deg lykke til på NIBs utfordring på sommerparadis, god klem fra meg:)

alexxis sa...

herregud seriøst, måte på frekkhet da..sånn gjør man jo bare ikke!! har blitt forbanna har det vært meg altså. hun her kan da ikke være heelt god i hode..dette man kaller på godt norsk for fitte..hehe søkke for en drøy kjærring ass! sorry språk bruket men..

hun bør no hvertfall ikke få noe premie, det er no sikkert å vist!

Ved leilighet sa...

Det er ikke tillatt å kopiere bilder som andre har lagt ut på internett. For god informasjon om dette, se www.clara.no, som er Informasjonssentral for opphavsrett og klarering.

Violetta sa...

Hallo! Skrev et langt innlegg i lunsjen, men av en eller annen grunn fikk jeg ikke logget på(?)
Uansett, kortversjonen er: Toppen på frekkhet...kontakt både arrangør og vinner-dame. 80/20 er ingen dum deal, for uten dama hadde du ikke vært med.
Klart dette er et kjempekompliment ;-) men likevel... "komplimentet" gir ingen god følelse når det skjer på denne freidige måten!

Julie sa...

Du bør vannmerke bildene dine slik at det står "daisys home.blogg.no" rett over bildene dine. På denne måten kan ingen sjele de.
Hvis du går inn på siljemilf.blogg.no og blar deg litt nedover ser du eksempler på dette.

håper du får ordnet opp i saken og at det blir rettferdighet her.

Klem Julie

Anne sa...

1. Hun burde først ha spurt om lov til å bruke bildet ditt i en konkurranse.


2. Nå er jeg usikker på om dette var en FØR & eTTER" konkuranse, var det det, hadde jeg blitt eitrende forbannet.

2. Dersom dette var en "hvordan ville du ha innredet et naust", burde hun iallefall ha linket til din blogg og fortalt at hun fant inspirasjonen der, og akkurat slik ville hun likt å hatt det .
På denne måten vet folk at det er DITT arbeid!

3. Når det gjelder gevinsten på 10 000,- kommer det ann på om det var en "før & etter" konkurranse, (da burde damen blitt diska og ny vinner trekt) eller om det var en "Slik vil jeg ha det" konkurranse. Hadde damen spurt deg om lov, og linket til din blogg, ser jeg ingen problem med at hun beholder premien.Men, dette har hun vel ikke gjort, så egentlig burde hun hatt skjemmevett nok til å trekke seg fra konkurransen, eller gi deg pengepremien!!

Anonym sa...

Hadde hun spurt deg på forhånd og fått lov, greit.. men dette syntes jeg ikke noe om. Rett og slett frekt.. men når det er sagt så burde du kanskje beskytte bildene dine mot kopiering hvis du ikke vil at andre skal bruke dem(?).. Har ikke peiling på hvordan det gjøres, men vet det er mange som gjør det (ihvertfall fotografer og hobby fotografer..)
Fin blogg :) mange tips og ideer til et fint hjem!

Hilde

Anonym sa...

Hvor frekk går det an å bli?? Ta kontakt å fortell hva du mener om dette. Samtidig bør dette være en lærepenge til alle bloggere!
Trønder

StrikkeDolla sa...

Fy flate hvor frekt!!!
Syntes virkelig at du skal kontakte arrangøren og si hva du syntes om saken!

Anonym sa...

Jeg,sitter bare her og gaper. Er det mulig at noen kan være så frekk, og for ikke å snakke om dum nok til å tro at dette skal kunne gå upåvirket hen? Hadde det vært meg så hadde jeg kontaktet firmaet sporenstreks. De burde tatt premien fra svindleren og gitt de til deg som plaster på såret. Sånne personer kan ikke få ture frem,samvittighet har i hvert fall ikke. Ha en fin kveld og lykke til med rettferdigheten.

Linda sa...

Meget frekt! Her må du ta kontakt med arrangøren og forklare saken. Det er jo din ide og utførelse!
Dette er ikke akseptabelt.
Klem fra Linda

Beate M B sa...

Dette er direkte tyveri! Jeg håper virkelig at du melder fra til konkurransearrangørene og at de tildeler deg premien i stedet, som en unnskyldning og oppreisning!! Helt utrolig hva enkelte får seg til å gjøre.

Mvh Beate M B

Elin Henriette sa...

Tja, det hadde vært frekt om hun publiserte bildet som sitt eget. Men hun bruker det bare for å illustrere hvordan hun vil det skal se ut. Du bør ta det som en kompliment!
Men hun skulle selvfølgelig ha spurt først!

Britt sa...

Dette var frekt gjort, men takket være oppslaget i lokalavisa har jeg nå oppdaget bloggen din, og du har fått en ny følger :)

Klem fra Britt

Stian sa...

Det var en fin sitte gruppe da :)
ja det er dumt å ikke legge ut kilder når man legge ut bilder, men synes nå du skulle ta det som et kompliment. des. står det jo at det bare er hentet for inspirasjon ikke at det skal kopieres rett etter det du har laget da.
Også tror nå jeg at du får flere lesere på bloggen nå etter at det har vært i avisa da :)

Stian sa...

Det var en fin sitte gruppe da :)
ja det er dumt å ikke legge ut kilder når man legge ut bilder, men synes nå du skulle ta det som et kompliment. des. står det jo at det bare er hentet for inspirasjon ikke at det skal kopieres rett etter det du har laget da.
Også tror nå jeg at du får flere lesere på bloggen nå etter at det har vært i avisa da :)

Stian sa...

Det var en fin sitte gruppe da :)
ja det er dumt å ikke legge ut kilder når man legge ut bilder, men synes nå du skulle ta det som et kompliment. des. står det jo at det bare er hentet for inspirasjon ikke at det skal kopieres rett etter det du har laget da.
Også tror nå jeg at du får flere lesere på bloggen nå etter at det har vært i avisa da :)

Anonym sa...

Det var en fin sitte gruppe da :)
ja det er dumt å ikke legge ut kilder når man legge ut bilder, men synes nå du skulle ta det som et kompliment. des. står det jo at det bare er hentet for inspirasjon ikke at det skal kopieres rett etter det du har laget da.
Også tror nå jeg at du får flere lesere på bloggen nå etter at det har vært i avisa da (sånn som meg foreksempel) :)

Anonym sa...

Herregud snakk om å blåse opp noe så uskyldig.... Er klart hun burde spurt først, men hun har brukt ditt bilde til å illustrere innredningen altså ett av mange bilder. Hun har bare ikke tenkt seg om.. resten av naustet har hun jo tegnet (avisen nordlys.
). Dårlig å henge ut en person på denne måten...

Elisabeth sa...

Er ikke dette å overdrive en smule? ja, bildet fra din blogg ble brukt til å illustrere bruk av paller som bord og sitteplass. Det var helt klart utenksomt av vinneren å ikke oppgi kildehenvisning! Men om du ser på de andre bidragene til konkuransen, så ser man jo tydelig at flere har hentet bilder fra nett, for å illustrere hva de mener (og jeg kunne ikke se noen kildehenvisning der heller). Dette er jo helt klart bare en bagatell, og jeg synes du burde være glad for at flere folk blir inspirert av ditt interiør.

Anonym sa...

Makan, ka ho har bidratt med sjøl da liksom??? Synes at du ska få premien, det e jo ditt bilde. Tenk å sole seg i glansen av det andre har fått til eller ka ho no e ut e tter?? Klem Lillian.

Anonym sa...

Hm. Skjønner at du er litt irritert, men etter å ha studert både naust-skissen og bildet ditt synes jeg det blir fullstendig feil at folk kommenterer at du burde få tildelt premien for Hele konkurransen. Dette var jo et av flere bilder som ble brukt som inspirasjon i fremstillingen, hvor det var utsiden av naustet som var essensiell. Ja, du skulle ha vært spurt først/fått æren av bildet og innredningsdesignet, det hadde bare vært rett og rimelig, men i bunn og grunn var jo dette en liten del av en presentasjon. Håper uansett at dere får "skværa opp" :-) Og hvis folk ikke vet hva de kommenterer på så burde de la være..

Anonym sa...

Du må jo fremstille hele saken når du skriver innlegg.... ditt bilde er jo bare en bitteliten del av hvordan hele naustet skulle se ut!