søndag 12. desember 2010

NOE HJEMMELAGET " JULESNACKS" MÅ MAN JO BARE HA

Her er boksen blitt fylt med hjemmelaget  Sarah Bernhard kaker også disse er av den  Lettlagede utgaven ...Som så absolutt kan nytes med en god Kopp med KanelKaffe...

En enkel oppskrift  på GOMME..


Dette er to av mine Favoritter  som så og si ligger lagret oppe i "harddisken" og som har blitt tradisjon å MÅTTE lage  til hver  jul.
 Nå må ikke alle tro at jeg er  en  den svingende   husmor som står ved kjøkkenbenken og lager de tradisjonelle Syv Sortene og  Vasker rundt  ifra loft og til Kjeller , før  julen ringes inn .  Kan  berolige med at SÅNN er det ikke !  Her  hos meg setter den Dårlige  formen og   de daglige smertene  en god stopper for mye av det som skulle vært gjort, sånn er det bare og det får en lære seg å leve med.  I sånne situasjoner er det godt at det finnest Enklere Alternativer og måter å få gjort ting på. For  i Tradisjons tro er det jo tross alt hyggelig det  å kunne få  kose  seg med noe som  er  Hjemmelaget  ..Selv om Det Meste da  kan Kjøpes ferdig i ButikkHyllene !

GOMME var iallefall en tradisjon å få laget til hver Julehøytid, da vi drev med Melkeproduksjon og kunne gå i fjøset og hente inn  Melken som den ble Laget av. Og som oftest brukte jeg en hel dag på denne prosessen.Skal si hm..m at   jeg etter hvert ble  ganske så dreven i dette  med GommeKoking!

Nei, nå lager jeg den på en annen og så mye  ENKLERE måte,men den smaker da også veldig godt.
Det mest vanlige er  å bruke GOMME  på Lefser , men her synest vi også den smaker kjempegodt både på vanlig brødskive og Rundstykker...Bare PRØV !

GOMME
Ipk. NamdalsGomme og ca.1/2 dl. kremfløte Gies et Oppkok.
Lag en Jevning av 1egg og 2ss. hv.mel som piskes og haes i.
Dryss i noen Rosiner,smaker godt i Gommen.
Smak til med Kardemomme .
Fylles over i passende oppbevaringsbeger og strøes med Kanel.
Egner seg godt til å fryses.

BON APETITT !

6 kommentarer:

Hansen- Lind sa...

Noe bare MÅ man ha til jul. Tradisjoner er gode å ha :)

Ha en fin 3 søndag i advent.
Klem

Havfruen sa...

Kanskje noe å prøve? Helt enig med deg ang vasking og baking....På den mørkeste tiden av året med mest talglystenning, begynner jeg ikke å vaske rundt. Til våren det.....
Baking er jeg dårlig på da ingen spiser julebakst her. Men får besøk av Tobias i mellomjula, så noe blir vel kjøpt.
Kos dæ, klæmmings:)

Tovepia sa...

Sannelig får du laget masse godt! Gomme har jeg aldri helt fåt taket på, men kanskje nå i voksen alder:D
Kos deg og ha en fin Luciadag imorgen, klem fra meg;)

GroLinda sa...

Ja tradisjoner er gode å ta vare på ;o) Gomme??? Har aldri hørt om det tror jeg.... Hvordan smaker det?? Jeg hadde litt pepperkakebaking med mitt barnebarn igår, ellers tror jeg ikke det blir så mye baking. Har som deg, en kropp som ikke er helt med. Nå har vi akkurat flytta og styra med det, så denne jula blir litt annerledes for meg. Håper at det er bedre neste år når man har "bodd" seg inn her ;o) God bedring og ha en flott uke.
Klem fra Gro :o)

Anonym sa...

Er innom bloggen din hver dag,den er kjempe flott.Ønske deg og dine ei flott jul:))

alexxis sa...

nam nam..masse godis du har laget ja:))